Színek

A szín kiválasztása általában egyszerű feladat. Az esetek többségében úgy érkezik a menyasszony, hogy már tudja az esküvő színvilágát. Ez legtöbbször  már abban a pillanatban eldől amikor először maga elé képzeli, hogy ott áll menyasszonyi ruhában a terem közepén.

Persze előfordul, hogy a lefoglalt terem adottságai miatt, vagy más okból alakítani kell az eredeti elképzeléseken, de általában ez szokta a legkisebb gondot okozni.

Manapság nem kell egyetlen szít választani. Lehet többet is. ezek lehetnek kontrasztosak, vagy egymással harmonizálók.

Na és persze ott vannak a tematikus esküvők, amikor nem csak egy színt választunk, hanem egy témát, így az adott téma határozza meg a fő színeket. Fontos, hogy olyan témát valósítsunk  meg, ami jellemző az ifjú párra!

A végleges döntés előtt érdemes a következőket végig gondolni.

  • Kikérni a vőlegény véleményét.- Ez az esemény természetesen két emberről szól, és találkoztam már olyan esettel, amikor a vőlegény nem érezte volna magát jól, ha az adott szín uralkodik körülötte ( általában ilyen a rózsaszín)
  • Figyelembe venni az esemény helyszínén uralkodó színeket. -Persze lehet egy teremben a körülményekkel szemben díszíteni, de az más koncepciót kíván meg. abban az esetben több hangsúlyos pontot kell kialakítani. Könnyebb, ha a harmóniára törekszünk, vagy ha eleve olyan helyet választunk, ahol a fal színe, a nyílászárók vagy a függönyök nem domináns színekben pompáznak.
  • Igazodjunk az adott évszakhoz.-Természetesen nem kötelező érvényű szabály ez, de nagyon hangulatos lehet például egy októberi esküvő csoki barna – narancsban vagy tavasszal egy üde zöld.
  • Nézzük át az az évi trendszíneket. -Minden évben az efsa.com oldalon kiadják a következő év trend színeit. ezeket a színeket azután minden szakma “lefordítja” a maga nyelvére. Az esküvő dekorációban is minden évben új trendek születnek.